Altijd het perfecte rouwboeket

Bloemenhuis Duivenvoorden aan de Kerkstraat in Wassenaar verzorgt al jaren bloemstukken voor de uitvaarten van Hodie Mihi, Cras Tibi Uitvaartverzorging. Eigenaar Peter Duivenvoorden vertelt over zijn werk als bloemist, het meest bestelde rouwboeket en de meest bijzondere opdracht die hij ooit kreeg.

Bloemenhuis Duivenvoorden
De bloemenwinkel opende haar deuren al in 1943. Peter: “Midden in de tweede wereldoorlog begon mijn opa deze bloemenwinkel. Omdat mijn oma jong overleed, heeft hij de winkel samen met mijn vader opgebouwd. Mijn ouders en ik woonden naast de winkel, dus als kind kwam ik er al vaak. Ik ben er in 1984 officieel bijgekomen en zit nu 32 jaar in het vak.”

het-perfecte-rouwboeket-hodie-mihi-cras-tibi-Uitvaartverzorging
Perfecte service
Hodie Mihi, Cras Tibi Uitvaartverzorging werkt al meer dan tien jaar samen met bloemist Peter. “Het is een eer om met hen samen te mogen werken. Ik zie het als een compliment dat ze ons bloemenhuis aanbevelen bij hun klanten. Wij proberen een verlengstuk van deze uitvaartorganisatie te zijn. Zij richten zich op perfecte service, ons streven is om dat ook uit te stralen. Bij een uitvaart heb je maar één kans, dus bij eventuele foutjes stappen we gelijk in de auto om die op te lossen. Die service verlenen vind ik heel belangrijk.”

Populaire rouwstukken
Bijna de helft van alle bloemstukken die Peter en zijn collega’s maken zijn rouwstukken. “Het meest gekozen bloemstuk bij uitvaarten is een ovaal, langwerpig boeket met rozen. Afhankelijk van het seizoen zijn verschillende kleuren populair: in het voorjaar vooral pastelkleurige rozen, in de herfst rode en zalmkleurige rozen en in de zomer mogen bloemstukken er helemaal bond uitzien. Maar soms vragen families op de rouwkaart specifiek om witte bloemen. Als iedereen zich daar aan houdt, geeft dat een heel chique uitstraling.”

het-perfecte-rouwboeket-hodie-mihi-cras-tibi
Een deken van bloemen
“Soms krijgen we heel bijzondere vragen. Zo mochten we een aantal jaar geleden een bloemendeken maken op de deksel van een kist. Wij gingen aan de slag met kippengaas, spijkers en heel veel bloemen. Het voelde wel gek om zoveel spijkers in zo’n dure kist te slaan, de deksel is uiteindelijk met meer dan duizend bloemen bedekt. Heel mooi!”

Rouwboeket uitkiezen
“We hebben een boekje gemaakt waarin alle rouwboeketten en lintteksten staan. Families hebben zo een uitgangspunt, maar wij passen rouwstukken en teksten altijd naar wens aan. Als de overledene bijvoorbeeld schilder was, doen we kwasten in het bloemstuk. En als iemand als hobby houthakken had, decoreren we het bloemstuk met blokjes hout. Hodie Mihi, Cras Tibi Uitvaartverzorging geeft ons boekje mee aan families die wij daarna graag verwelkomen in onze winkel. Maar bellen mag natuurlijk ook.”

Delen

 

Terug