Actueel

Rituelen geven rust in woelige dagen

Elke uitvaart kent rituelen, die de familie van de dierbare overledene ondersteunen bij het verwerken van verdriet. Hoe gaat Jan Willem hiermee om?

Lees meer


Allerzielenconcert ‘Flights of Angels’ in Haagse Kloosterkerk

Allerzielen is de traditionele gedenkdag voor de overledenen van afgelopen jaren. Wilt u bij het Allerzielenconcert ‘Flights of Angels’ aanwezig zijn?

Lees meer


Officieel gecertificeerde uitvaartverzorgers

Wij zijn verheugd dat onze uitvaartverzorgers zijn opgenomen in het Register voor Gecertificeerde Uitvaartverzorgers. Voor ons een bijzonder en waardevol moment.

Lees meer


Zoveel soorten van verdriet

Verlies en rouw. Hoe ga je daar mee om. “Voor iedereen is dat anders. Er is geen pasklaar recept". Anne-Marie vertelt hierover op dinsdag 18 februari in Het Clingendaelhuys.

Lees meer


Wat gebeurt er met socialmedia-accounts na overlijden?

Heeft u nagedacht wat er met uw socialmedia-accounts gebeurt na overlijden? Het is belangrijk hierover na te denken. Wij leggen u graag uit waarom.

Lees meer


Open Dag in Het Clingendaelhuys

Het Clingendaelhuys biedt alle ruimte voor een stijlvol afscheid van dierbare. 22 juni kunt u hier achter de schermen kijken en meer informatie krijgen.

Lees meer


Praten over verdriet

Dinsdag 11 juni bent u van harte welkom op de avond ‘Praten over verdriet’ in Het Clingendaelhuys. Anne-Marie Vermaat (verliescounseler, ervaringsdeskundige en schrijfster van het boek ‘Lieverd, ik mis je zo’) vertelt ons hoe we over verlies kunnen praten. Vanaf 19.00 uur ontvangen we u graag met een kopje koffie, de avond start om 19.30 uur.

Lees meer


Van de doden niets dan goeds

Ook al zitten wij al jaren in het vak, het blijft een ingrijpende ervaring wanneer je aan de andere kant belandt en persoonlijk aan het graf staat. Onlangs moest ik afscheid nemen van een dierbare vriendin die ernstig ziek was.

Lees meer


Eindelijk een plek voor Martijn

“Een dochter belde om onze hulp in te roepen bij de voorbereidingen van de uitvaart van haar moeder. We spraken af in haar moeders appartement. Het blijft bijzonder, zo’n eerste moment.”

Lees meer


Officiële opening van Het Clingendaelhuys

Het Clingendaelhuys, prachtig gelegen op de hoek van de Benoordenhoutseweg en de Thérèse Schwartzestraat in Den Haag, is in mei aangekocht door Engelen & Spoor Uitvaartverzorging. Na een ingrijpende verbouwing werd het stijlvolle pand uit 1927 op donderdag 22 november officieel geopend in het bijzijn van vrienden, familie en zakelijke relaties. Eigenaars Jan Willem Engelen en Michiel Spoor zijn blij met deze verhuizing. In Het Clingendaelhuys kunnen zij voortaan alle ruimte bieden voor het afscheid van een dierbare, de ontvangst van gasten en een uitvaartplechtigheid in intieme kring.

Lees meer


Hodie Mihi, Cras Tibi koopt ’t Clingendaelhuys

Hodie Mihi, Cras Tibi heeft uitvaartcentrum ’t Clingendaelhuys in Den Haag gekocht. Op dinsdag 1 mei zetten Jan Willem Engelen en Michiel Spoor hun handtekening bij Matzinger Eversdijk Notarissen.

Lees meer


”Zeer trots op samenwerking met Hodie Mihi, Cras Tibi”

Sinds jaar en dag werkt Hodi Mihi, Cras Tibi samen met Van der Lans & Busscher BV staatsievervoer. Het bedrijf publiceerde onlangs dit artikel over de goede samenwerking met Hodi Mihi, Cras Tibi.

Lees meer


”Ik deed het ook een beetje voor mijn vader…”

De dag van de uitvaart naderde en ik vroeg aan Marianne of ze toch nog iets wilde vertellen over haar vader. “Zo graag, maar ik kan het niet”, zei ze. Ervan uitgaande dat op zo’n moment emoties haar teveel zouden worden, bood ik aan om haar verhaal eventueel voor te lezen. En toen kwamen de tranen. “Weet u, ik kan niet goed lezen en schrijven.”

Lees meer


“Ik ben blij dat het weer gewoon januari is.”

“Ik vond december verschrikkelijk. Niet om door te komen. Ze noemen het wel de donkere dagen voor de kerst. Nou dat waren het ook. Inktzwart. Zo voelde het tot ver na oud en nieuw. Mevrouw, er was geen enkel lichtpuntje.”

Lees meer


Nederlanders schatten uitvaartkosten te laag in en weten niet wat verzekering dekt

Volgens het Nibud heeft een kwart van de Nederlanders met een uitvaartverzekering geen idee wat voor soort verzekering zij heeft. Daarnaast weet een derde van de Nederlanders niet wat de gemiddelde kosten van een uitvaart zijn.

Lees meer


Hodie Mihi, Cras Tibi ontvangt Keurmerk Uitvaartzorg

Hodie Mihi, Cras Tibi heeft donderdagavond in Nijmegen met trots het Keurmerk Uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) in ontvangst mogen nemen.

Lees meer


De elf mooiste uitvaartnummers

Muziek tijdens een uitvaart biedt troost en roept herinneringen op.

Lees meer


Altijd het perfecte rouwboeket

Bloemenhuis Duivenvoorden verzorgt al jaren bloemstukken voor de uitvaarten van Hodie Mihi, Cras Tibi. Eigenaar Peter vindt dit een eer en vertelt over zijn werk.

Lees meer


Niets bijzonders te melden…

Ongeveer twee maanden na de uitvaart, wanneer het stiller wordt rond de nabestaanden, bellen we voor een persoonlijk nazorggesprek.

Lees meer


Fiscaal voordeel koopsomstorting uitvaartverzekering

Heeft u voldoende geld op uw spaarrekening om de kosten van een uitvaart te kunnen betalen? Dan kan een uitvaartverzekering tot interessant voor u zijn. In dit artikel leggen wij uit waarom.

Lees meer