Allerzielenconcert ‘Flights of Angels’ in Haagse Kloosterkerk

Voor het derde jaar op rij brengen het Residentie Kamerkoor en het Residentie Bach Orkest o.l.v. Jos Vermunt een Allerzielenconcert. Dat doen zij op zondag 30 oktober in de Haagse Kloosterkerk. Hiermee sluit het koor aan bij een oude traditie, want ook in deze tijd blijkt er grote behoefte aan samen herdenken en aan troost. Wilt u bij het Allerzielenconcert ‘Flights of Angels’ aanwezig zijn? Maak dan gebruik van de kortingscode die Hodie Mihi Uitvaartverzorging u mag aanbieden.

Allerzielen is de traditionele gedenkdag voor de overledenen van afgelopen jaren. Daarbij worden zij herdacht met een requiemmis. ‘Requiem’ betekent rust en verwijst naar de openingszin van een bijbehorend muziekstuk, waarin we hen eeuwige rust in het eeuwige licht toewensen.

Helende muziek

De hemelse en helende muziek schept bij verdriet en verlies ruimte voor troost en hoop, voor een nieuwe verbondenheid met degenen die ons dierbaar zijn en blijven. De ontroerende teksten voeren de luisteraar als op engelenwieken mee.

Prachtige harmonieën

Een van de geliefdste requiems is de compositie van Duruflé, een Frans organist en componist. De traditionele gregoriaanse mis krijgt hierin een diepere dimensie en een emotionele lading door de sfeervolle orgelbegeleiding met prachtige harmonieën.

Programma ‘Flights of Angels’

Het programma van het Allerzielenconcert ‘Flights of Angels’ ziet er als volgt uit:

  • Maurice Duruflé, Requiem (1947)
  • John Tavener, Alleluia. May Flights of Angels Sing Thee to Thy Rest / Song for Athene (1993)
  • Maurice Duruflé, Notre Père (1947)
  • Rienk Lanooy spreekt de verbindende teksten.

Kortingscode voor tickets

Het Allerzielenconcert ‘Flights of Angels’ vindt 30 oktober van 16.00 tot 17.30 uur plaats in de Haagse Kloosterkerk. Wilt u erbij zijn? Bestel dan op tijd een kaartje. Met de kortingscode ALLERZIELEN_ENGELEN krijgt u per ticket € 3 korting. De zangers en zangeressen van het Kamerkoor zien ernaar uit om dit bijzondere Allerzielenconcert samen met u te beleven.

Naam van uw dierbare

Mocht u in de gelegenheid zijn het concert bij te wonen, dan is er een mogelijkheid de naam van uw dierbare te laten noemen aan het begin van het concert. U kunt dit bij het bestellen van uw ticket(s) kenbaar maken op de site van de Bachensembles, in het vak ‘opmerkingen’. 

Delen

 

Terug