Officiële opening van Het Clingendaelhuys

Het Clingendaelhuys, prachtig gelegen op de hoek van de Benoordenhoutseweg en de Thérèse Schwartzestraat in Den Haag, is in mei aangekocht door Hodie Mihi, Cras Tibi. Na een ingrijpende verbouwing werd het stijlvolle pand uit 1927 op donderdag 22 november officieel geopend in het bijzijn van vrienden, familie en zakelijke relaties. Eigenaars Jan Willem Engelen en Michiel Spoor zijn blij met deze verhuizing. In Het Clingendaelhuys kunnen zij voortaan alle ruimte bieden voor het afscheid van een dierbare, de ontvangst van gasten en een uitvaartplechtigheid in intieme kring.

Verbondenheid
De openingshandeling werd verricht door Herman Broere en Ton Cieraad, beiden bevriend met de ondernemers. Zij onthulden een bronzen sculptuur van kunstenares Corry Ammerlaan. Het draagt de titel ‘Een gemeenschappelijke hartelijke band’ en verbeeldt vier mensen die elkaar omarmen. Jan Willem Engelen: “Voor ons staat dit kunstwerk symbool voor de verbondenheid die zo belangrijk is in ons vak. Wij zijn er voor elkaar, of het nu voor onze cliënten, onze collega’s of onze samenwerkingspartners is. Bovendien voelen wij ons ondersteund door een trouwe kring van familie, vrienden en zakelijke relaties, die ons ook in de aanloop naar de verhuizing met raad en daad hebben bijgestaan. Wij hopen dat die gemeenschappelijke hartelijkheid kenmerkend zal zijn voor de sfeer in Het Clingendaelhuys.”

Rondleiding
Het Clingendaelhuys ligt op een steenworp van de stad, maar kijkt uit over het omringende groen van het Haagse bos en Landgoed Clingendael. Een rondleiding door het prachtig gerestaureerde pand toont verschillende ruimtes die flexibel in te richten zijn. De rouwkamers zijn gescheiden van de ontvangstkamers, zodat iedereen op zijn eigen manier afscheid kan nemen. Wanneer nabestaanden dit wensen, kunnen zij in Het Clingendaelhuys ook terecht voor rouwbezoeken en uitvaartplechtigheden in intieme kring. Het pand is voorzien van een lift en beschikt verder over een eigen verzorgingsruimte en diverse keuken- en kantoorvoorzieningen.

Toekomst
In de toekomst zal Het Clingendaelhuys ook zijn deuren openen voor lezingen en andere passende bijeenkomsten. Michiel Spoor: “Wij vinden het belangrijk om ons vak in een breder perspectief te plaatsen. Er zijn zoveel raakvlakken en ingangen om de dood bespreekbaar te maken. Wij willen die informatie op een zinvolle manier aanreiken, zodat het afscheid minder beladen wordt. Om diezelfde reden zal in december een open dag plaatsvinden. Zodra de datum bekend is, nodigen wij iedereen van harte uit om Het Clingendaelhuys te bezoeken.”

Over Engelen & Spoor
Uitvaartondernemers Jan Willem Engelen en Michiel Spoor zijn niet alleen de drijvende kracht achter Hodie Mihi, Cras Tibi, maar ook achter Engelen & Spoor en De Horsten. Zij zijn met name actief in de omgeving van Den Haag en het Groene Hart, en hun hulp wordt regelmatig ook elders in het land ingeroepen. Samen met hun team van vakkundige medewerkers staan zij garant voor een passende, stijlvolle uitvaart die recht doet aan de overledene en aan de wensen van de nabestaanden.

Delen

 

Terug